Nu mai trece baba strada

24 Aug

20160824-134804.jpg

“A da nu e in orice conditii, o specie a generozitatii. Poti da ceva care e incompatibil cu natura, nevoile, limitele si habitudinile receptorului, caz in care oferta nu e doar deplasata, ci direct primejdioasa pentru ambele parti.” — Andrei Pleșu

Multi dintre noi ne credem super eroi, cu mantia fluturând sub hainele de zi cu zi. Si cand te ia elanul asta de salvat lumea si facut bine, nu mai tii cont de restul. Tu faci ce simti si crezi tu, cu tărie, ca este bine. Asa e si cu baba…
Baba sta pe marginea trotuarului, dar nu vrea sa treaca strada, tu totusi insisti sa o treci. Asta e primul moment in care te superi ca ea nu vrea, la fel si ea, din acelasi motiv.
Dupa insistente, baba te lasa sa o ajuti sa treaca strada, iar tie iti apare o sclipire in ochi.
De cealata parte a străzii, baba e nemulțumita, chiar daca ii e mai bine, ea nu voia sa fie aici. Din nou amandoi sunteti îmbufnați!
Baba se răzvrătește si trece singura strada de unde a plecat. Tu ramai ofilit si realizezi brusc ca Monica avea dreptate.
Asa ca hai sa ne înfranam din dorința de a ajuta baba sa treaca strada. Recunosc ca ma ia cateodata elanul din cauza gandului “cat de bine i-ar putea fi de cealata parte a străzii”, si atunci, chiar daca ea nu vrea, eu o si împing.
Bineînțeles din dorința de bine si din prea mult entuziasm.

Nu poti sa obligi oamenii sa faca ce crezi tu ca e mai bine pentru ei, chiar daca s-ar dovedi ca este asa.

Nu poti nici sa ii schimbi, oricat de mult ai vrea, dar poti sa faci altceva, poti sa inveti sa ii iubești asa cum sunt si sa speri ca si ei vor face la fel! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: